Chapatiiiiiii - Velkommen til Kirlins kjøkken
Det spiser vi altså en del av her nede. En lefse, tortillaliknende sak som består av mel, salt, vann og olje. Spesielt slankende. Smaker mums til afrikanske sauser, men den kan også nytes separat. Planlegger å prøve meg på denne saken når jeg kommer hjem, ser for meg at den kan være et substitutt for det Naanbrødet som aldri blir helt som det skal når meg og Olamann har prøvd oss på det. Etter å ha lest dette innlegget kan jeg tenke meg at alle dere der hjemme løper til vaskevannsfatene for å lage nettopp, Chapatiiii. Aiiight? Mama Mzoo stilte opp for å lære ivrige wazungoer å lage chapati. Det skal nevnes at hun lo MYE av oss underveis. Alle ble retta på under sitt forsøk, og hun sa godt ifra når vi gjorde noe feil.
Du trenger: mel, olje, vann og salt. Vi laget også en variant med 3 ss smør og 3 egg, men det var i grunnen ikke så annerledes. Den første oppskriften er streetstyle varianten, hvis du virkelig vil gjøre det african style. Du kan sikkert også lage chapati innendørs, men vil du ha selve feelingen setter du deg på en krakk på utsida og fyrer opp en bål. Du trenger kull, masse kull! Og parafin, altså tennbar væske. Og ja, mammamoa, du kan sikkert også lage den på grillen.
In the making. 1 kg mel. 9 ss olje. Bland godt. Ja, men hendene. Graus godt i melet.
Tilsett lunkent vann, slik at du får en deig. Hvis du tar litt olje på hendene så slipper du å bli så klissat. Mm, afrikatriks. Ringet telefonen, be om assistanse.
Lag deigen til ei pydde. Lag så små boller.
Rådfør deg underveis om det trengs.
Kjevl ut på fjøl. Bruk mel. Tynn skal den være. Smør på et lag med olje når den er flat.
Rull rakkeren skillingsbollestyle.
Press den så ned igjen til en bolle. Ja. Seansen skal gjentas. Nesten.
Kjevl ut, tynn.
Jeg ble også retta på. Er altså ikke en god nok kjevler. Mye å lære gitt.
Kullet er varm og jernpanna varma opp. Stek den chapati. Først på en side. Snu. Stek på andre siden, ta på olje. Snu igjen, ta på olje. Snu igjen. Chapati is finish.
Eeeeet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar